Waking Life

Genre: Filosofisch drama | Duur: 1u37 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: | Cast:

Deze volwassen tekenfilm werd gemaakt door eerst alles gewoon te filmen om daarna de tekenen erboven op te tekenen. Je ziet weliswaar niets meer van het originele filmwerk, toch is de zeer bijzondere tekenstijl kenmerkend.

Het verhaal gaat over een jongeman met wat existentiële probleempjes, hij zit namelijk voordurend op de rand tussen droom en wakker-zijn. Sterker nog: na een tijd weet hij niet meer of hij al dan niet droomt, en als hij droomt kan hij niet meer wakker worden.

Tijdens zijn droom-omzwervingen komt hij voortdurend personages, de ene al vreemder dan de andere, tegen met wie hij filosofische, psychologische, communicatiewetenschappelijke, sociologische,.... gesprekjes heeft.Deze +/- 5 minuten durende deeltjes zijn zowel vormelijk (zeer origineel en verrassend getekend) als inhoudelijk zeer goed uitgewerkt. De schrijver achter deze film heeft duidelijk kennis van zaken en weet bijna voortdurend de aandacht te houden en de interesse te wekken. Niet zo makkelijk als je je bedenkt dat er eigenlijk continu wordt gebabbeld over toch niet meteen de makkelijkste onderwerpen. Maar de zeer originele regie, de knappe en steeds veranderende grafics in combinatie met de intrigerende tekst maken dit een absolute festivalaanrader. Ga hem zeker kijken, want de kans dat u deze ooit in de reguliere cinema te zien krijgt is minder dan nul.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien