Easy Virtue

Genre: Komedie | Duur: 1u37 | Release: 2 September 2009 | Land: Groot-Brittannië | Regie: Stephen Elliott | Cast: Jessica Biel, Ben Barnes, Colin Firth, Kristin Scott Thomas, Kris Marshall, Kimberley Nixon

Easy Virtue is de zoveelste vergeefse poging van de Australische regisseur Stephan Elliott om zijn grootste (en enige) succes te evenaren, het lollige Priscilla, Queen of the Desert. Hij tracht in deze komedie het uiterste te halen uit de cultuurclash tussen een energieke Amerikaanse en haar conservatieve en kille Britse schoonfamilie.Jessica Biel is aardig op dreef als de bijzonder aantrekkelijke Larita die het landgoed van de Whittakers op zijn kop zet met haar modern gedachtegoed en voorliefde voor auto's. De steeds onwaarschijnlijker wordende plot bedient zich van tal van spitse replieken die hier en daar doen glimlachen, maar waagt zich verder aan weinig essentie. Evenmin aan te veel vermoeiende kolder, gelukkig.Verrassend genoeg stevent al het gekibbel niet af op een voorspelbare ontdooiing van moederlief Veronica (een getypecaste maar niettemin fanatieke Scott Thomas) of een herstel van het familiaal geluk. Dat is immers buiten de verveelde vader Whittaker gerekend. Colin Firth is heerlijk onderkoeld in de rol van atypische pater familias.Dat deze volkomen onschuldige prent zich geenszins van een obligaat happy end bedient en zelfs met een wat verrassend (maar aannemelijk!) slot komt aanzetten, is dan ook het enige opmerkelijke aan deze verder geheel ónopmerkelijke film.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Larita houdt het geen minuut langer uit op het landgoed en pakt haar koffers. Haar echtgenoot raadt ze aan het leven te volgen dat voor hem uitgestippeld werd. Net wanneer ze wil wegscheuren met haar sportwagen, stapt een extra passagier in. Vader Whittaker beseft dat hij zijn akelige familie lang genoeg verdragen heeft en ziet het zitten om met Larita de wereld in te trekken.