Late Night

Genre: Tragikomedie | Duur: 1u42 | 2019 | Release: 16 Oktober 2019 | Land: VS | Regie: Nisha Ganatra | Cast: Mindy Kaling, Emma Thompson, Hugh Dancy, John Lithgow, Denis O'Hare, Amy Ryan, Ike Barinholtz, Paul Walter Hauser, Reid Scott

Emma Thompson is één van die ac trices die er altijd in slaagt waarachtig over te komen. Ook als de steeds minder populair wordende host van een Amerikaanse televisieshow, zien we de Britse steractrice in Late Night de menselijkheid van haar personage vinden. Jammer genoeg is het enkel haar vertolking die deze slappe tragikomedie van wat pit voorziet. 

Het hoofdpersonage is echter Molly, die een kans krijgt deel uit te maken van een volledig uit blanke mannen bestaand schrijversteam dat grappen bedenkt voor de beroemde Katherine Newbury. Maar het is maar de vraag of de scherpe Katherine de werkvloer wil delen met een andere komische vrouw?

Voor een komedie die over humor gaat blijkt Late Night helaas wel erg weinig grappen te bevatten. Het blijft ook een raadsel wat precies het talent is van Molly, noch wordt voelbaar in welke mate de spontane nieuwe kracht een ontdooiend effect heeft op haar bazin. Ja, dit is exact het soort Amerikaanse bandwerk waarin iemand 'een beter mens wordt'. 

Hoofdactrice Mindy Kalling, die ook het scenario schreef, lijkt ons een sympathieke dame maar haar komische uitstraling is werkelijk nihil. Molly is duidelijk een warme persoonlijkheid maar op geen enkel moment brengt ze ons aan het lachen. Thompson komt gevat en rad over maar zorgt hoogstens voor wat gegniffel - de grap over Anne Hathaway! Had men niet minstens haar replieken door een ervaren comedyschrijver laten bedenken? 

Emma Thompson zorgt voor pit in een komedie zonder humor.

Deze verstrooiende maar steeds ongeloofwaardiger wordende film sluit af met een inconsequent moreel bijsturen van de personages, zoals alleen Hollywood dat kan en een ergerlijk, onwerkelijk pleidooi voor diversiteit op de werkvloer. Bwa.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien