The 355

Genre: Actie | Duur: 2u02 | 2022 | Release: 5 Januari 2022 | Land: VS | Regie: Simon Kinberg | Cast: Jessica Chastain, Lupita Nyong'o, Diane Kruger, Penélope Cruz, Sebastian Stan, Bingbing Fan, Édgar Ramírez, Jason Flemyng

Jessica Chastain tart zo nu en dan graag eens het lot. De bekroonde actrice, die de kwalitatieve projecten wellicht voor het uitkiezen heeft, voelt zich occasioneel al eens aangetrokken tot films waarvan je je afvraagt wat ze er in ziet. Dark Phoenix was absoluut geen hoogvlieger, Ava een karakterloos onding. Nu voert Chastain The 355 aan, een alweer inferieur actievehikel. 

De aantrekkingskracht zit hem in de vrouwelijke cast. Vijf bekende actrices - nou ja, Bingbing Fan kennen ze vooral in China - die als geheime agenten de handen in elkaar slaan om een mobiele harde schijf te pakken te krijgen waar ook tal van topcriminelen het op gemunt hebben: dat spreekt wel aan. De vijf heel verschillende actrices samen zien rennen, vechten en schieten, al dan niet in galakledij, zorgt wel voor enig vertier en hoewel de personages amper uitgewerkt zijn, is het acteerwerk meer dan degelijk - ook al is het Engels van Bingbing Fan onbedoeld grappig. 

Een groepje fijne actrices in een vergetelijke actieprul

Maar de povere plot, de armtierige ensceneringen, de generische muziek en het karakterloze camerawerk doen die inspanningen toch teniet. Je kan The 355 een best bekijkbaar niemendalletje noemen maar eigenlijk is dit snel vergeten schermvulsel zonder noemenswaardige kwaliteiten. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien