The Trip

Genre: zwarte komedie | Duur: 1u53 | 2021 | Release: 15 Oktober 2021 | Land: Noorwegen | Regie: Tommy Wirkola | Cast: Aksel Hennie, Noomi Rapace

Een Noorse zwarte komedie, dat kan er altijd wel in, hoewel we van regisseur Tommy Wirkola - de man achter de zombiekomedie Dead Snow maar ook het schabouwelijke Hansel & Gretel: Witch Hunters - nog niet bepaald entertainment van het hoogste niveau verwachten. The Trip - flauwe titel eigenlijk - mag echter heel amusante Scandinavische ongein genoemd worden.

Aksel Hennie -mag net als in het grandioze Headhunters opnieuw een wat schlemielige kerel spelen die in een uitzichtloze situatie belandt. Alles begint wanneer een omhooggevallen regisseur samen met zijn vrouw een weekend plant in de natuur. In zijn kofferbak een zaag, een hamer en touw... Dat belooft. Maar zijn venijnige echtgenote - een actrice wiens carrière geen hoogtepunten kende - heeft zo haar eigen agenda. Uiteraard - het zou geen film zijn - dagen er ook nog enkel ongenodigde gasten op. 

Deze leuke opzet met enkele fijne wendingen laat de kijker grijnzen van genoegen en wanneer tal van huiselijke objecten als wapen worden ingezet en er op cartooneske wijze volop klappen vallen en bloed wordt vergoten, blijkt deze Netflixproductie beslist zijn belofte waar te maken. Dit is dus kenmerkende Noorse zwarte humor en tegelijk een lollige home invasion variant die de aandacht scherp houdt. Centraal staan twee weinig aimabele figuren die je uiteraard gaandeweg sympathiek begint te vinden. 

Amusante Scandinavische actiekomedie

Wirkola zou Wirkola niet zijn als hij niet af en toe uit de bocht gaat. Sommige ensceneringen komen net wat te goedkoop over en de toch wel mooi bewaakte geloofwaardigheid wordt finaal helemaal opgeofferd. Maar de actietaferelen en bijhorende splattermomenten zijn inventief genoeg om de aandacht vast te houden en na afloop te kunnen concluderen dat je je best geamuseerd hebt. 

Te bekijken op Netflix.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien